Socialt

MP-politiker får sparken efter rasistiska inlägg

Av  | 

I slutet av juli skrev MP-politikern Jonas Serneholt rasistiska inlägg i en sluten Facebookgrupp, i dag meddelar Miljöpartiet att hans anställning hos partiet avslutas.

Det var i en sluten grupp på Facebook som Jonas Serneholt, politisk sekreterare för Miljöpartiet i Järfälla, den 21 juli i år skrev de rasistiska kommentarerna. I ett av inläggen kallar Serneholt personer från Somalia för ”en cancersvulst”.

Kommentaren låg kvar på sidan i två veckor fram till dess att Stockholm Direkt/Järfälla tidning konfronterade Jonas Serneholt. I en kommentar till tidningen säger han att han skrivit kommentarerna på fyllan.

Enligt Mikael Jämtsved, kommunalråd för Miljöpartiet i Järfälla, hör inte de rasistiska kommentaren hemma i Miljöpartiet och Serneholt arbetsfrias från partiet med omedelbar verkan.

– De uttalande som Jonas Serneholt har gjort är oacceptabla och hör inte hemma i Miljöpartiet. Med anledning av det har jag efter samråd med Miljöpartiet Järfällas styrelse fattat beslut om att avsluta Serneholts anställning som politisk sekreterare. Serneholt arbetsfrias med omedelbar verkan och hans anställning kommer avslutas i enlighet med hans avtal, säger Mikael Jämtsved i ett pressmeddelande.