Socialt

Integrationspris till mötesplats för nyanlända i Lund

Av  | 

Lunds kommuns integrationspris 2017 går till Rådrum Lund som skapar engagemang och främjar inkludering i Lund. Priset delades ut vid en ceremoni i helgen. 

Det var en enad jury som utsåg Rådrum Lund som vinnare av kommunens integrationspris.

”Rådrum är en verksamhet och mötesplats som skapar engagemang och främjar inkludering i Lund. Genom kostnadsfri samhällsinformation, rådgivning och vägledning till nyanlända Lundabor bidrar RådRum Lund till att nya och gamla invånare träffas i ett personligt möte”, skriver juryn i en del av sin motivering.

– Intresset har varit fantastiskt från alla engagerade frivilliga som varje vecka är på pöats och stöttar besökare med deras frågor, säger Peter Strömberg, på Individuell Människohjälp som är samordnare för RådRm i Lund, i ett pressmeddelande.

Integrationspriset 2017 består av 20.000 kronor och ett diplom som delas ut av Lunds kommun.